ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ | VINTAGE ΑΙΣΘΗΣΗ

Το Μπαρμπέρικο Κουρά στην Κίσσαμο | λίγα μέτρα από το κέντρο της Κισσάμου, είναι μία απαραίτητη στάση για εκείνους που θέλουν να φρεσκάρουν το κούρεμά τους και να περιποιηθούν τη γενειάδα τους.

Κλείστε το ραντεβού σας τώρα

ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΚΟ ΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ | Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΚΟΥΡΑ

Η Κρήτη είναι γνωστή για τις παραδόσεις της. Σε όλο το νησί, αλλά και στην περιοχή μας την Κίσσαμο,  υπάρχει μία παράδοση που ονομάζεται “κουρά” (κούρεμα).

ΚΟΥΡΑ

Η Κρήτη είναι γνωστή για τις παραδόσεις της. Σε όλο το νησί, αλλά και στην περιοχή μας την Κίσσαμο,  υπάρχει μία παράδοση που ονομάζεται "κουρά" (κούρεμα).


Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Πρόκειται για ένα παλιό έθιμο, μια μεγάλη γιορτή άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τρόπο ζωής με τα ζώα και χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο εντυπωσιακούς εορτασμούς που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο τον Ιούνιο, όπου κάθε αγρότης καλεί φίλους και συγγενείς να τον βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο έργο και να γιορτάσουν.


ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Η "Κουρά" συμβάλλει αποφασιστικά στην συνεργασία και τη φιλία μεταξύ των κατοίκων του χωριού. Αυτές οι σχέσεις, οι οποίες δεν υπερβαίνουν τις προσδοκίες των χρηματικών συναλλαγών, είναι κοινές στην Κρήτη και δένουν τους ανθρώπους. Ωστόσο, εξακολουθεί να θεωρείται μια τελετουργική διαδικασία και διατηρείται καλά.

ΚΟΥΡΑ ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΚΟΥΡΑ ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ | ΤΙΜΕΣ

ΑΝΔΡΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ: 10€

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ: 10€

ΞΥΡΙΣΜΑ ΜΕ ΦΑΛΤΣΕΤΑ: 6€

ΚΟΥΡΑ ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ | ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ

Θα χαρούμε να σας περιποιηθούμε. Επισκεφθείτε το μπαρμπέρικό μας.

Δείτε το χάρτη